Beeld

Panasonic AX800 Ultra HD TV ondersteunt nu ook 4K-content van Netflix

Eén van de grootste minpunten van de Panasonic AX800 Ultra HD TV (lees hier onze recensie) was het feit dat het toestel niet in staat was om VOD-dienst Netflix in volle 4K-glorie te streamen. Maar Panasonic beloofde beterschap en het medicijn is nu gearriveerd. Middels een net geïntroduceerde firmware update is het voor eigenaars van die televisie vanaf nu alsnog mogelijk om je favoriete series als Breaking Bad en House of Cards op Netflix in Ultra HD te bewonderen.

 

Panasonic TV's uit de nieuwe AX900-serie beschikten altijd al over de mogelijkheid om via Netflix in de 4K-resolutie te streamen, maar bij de introductie van de AX800-serie kwam al snel naar buiten dat dat op die toestellen niet tot de mogelijkheden behoorde. De oorzaak was een ”tekortkoming” in de HEVC-decoder chip. Maar die tekortkoming kan dus vanaf nu opgelost worden met een te installeren software update.

Ook de nieuwe modellen uit de AX800-serie zijn bij aanschaf vanaf nu meteen voorzien van deze Netflix-app. De update lijkt precies op tijd te komen, want Netflix breidt haar ook aanbod met originele content nog verder uit: binnenkort kun je op de zender hun nieuwe avonturenserie Marco Polo in Ultra HD bekijken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.