Beeld

OLED-tv’s van LG fors goedkoper

LG knipt aanzienlijk in de prijskaart van zijn OLED-tv's. Zowel de Curved OLED als de Gallery OLED dalen van negenduizend naar zesduizend euro, met dank aan een betere productie bij de Koreaanse fabrikant.

In een aantal andere landen, zoals het Verenigde Koninkrijk, onderging de Curved OLED-tv van LG al eerder een forse prijsdaling. Nu is ook de Benelux aan de beurt. Zowel de 55AE9800 als de 55EA8809 kosten nu 5.999 euro, in plaats van de 8.999 euro die gevraagd werd bij de introductie een klein half jaar geleden. De 55AE9800 won vorig jaar een EISA-award voor zijn gebogen design, terwijl de 55EA8809 veel aandacht trekt met een omkadering die lijkt op die van een schilderij.

De prijsdalingen hebben allemaal te maken met een uitgebreide productiecapaciteit, wat ook z'n weerslag heeft op de transportkosten. Niet onbelangrijk, want OLED-televisies zijn kwetsbaarder dan LCD's en vereisen dus meer zorg bij het verschepen. 

LG koos voor zijn OLED's ook een eigen technologie, waarbij gebruik wordt gemaakt van witte subpixels gecombineerd met een kleurfilter, in plaats van de klassieke RGB-OLED. De WRGB-techniek is eenvoudiger te implementeren, maar toch had LG wat extra tijd nodig om alles op punt te krijgen.

"Om aan de groeiende vraag te voldoen heeft LG eind vorig jaar wereldwijd het grootste gedeelte van haar OLED TV productiefaciliteiten uitgebreid in Zuid-Amerika, Europa en Azië. Op dit moment worden er OLED TV’s gemaakt in Zuid-Korea, Brazilië, China, Thailand en voor de Europese markt in Polen", zegt LG. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.