Geluid

Bluesound-update brengt Deezer en Juke

Er zijn verschillende uitdagers voor Sonos, maar Bluesound van de groep achter NAD is wellicht de geduchtste. Een nieuwe update geeft de Bluesound nieuwe streamingdiensten en tunet de app nog wat.

De update brengt de software op Bluesound-apparaten naar versie 1.8.1. De veranderingen situeren zich op twee vlakken: ondersteuning voor meer muziekdiensten en wat gesleutel aan de menu's en presentatie in de Bluesound-app.

Bluesound werkt nu samen met Deezer, een streamingdienst die qua kwaliteit en aanbod op het niveau van Spotify zit. Na het leggen van een bruggetje tussen Deezer en Bluesound, kan je in de Bluesound-app bladeren in albums en artiesten die populair zijn of aanbevolen zijn op basis van je luistergeschiedenis. Deezer streamt MP3's aan 320 kbits.

Er is daarnaast ondersteuning voor Juke, de streamingdienst van Mediamarkt en Saturn die muziek streamt in de Dolby Pulse-codec.

De verbeteringen die verder zijn aangebracht zijn niet echt groots te noemen, maar zullen toch door Bluesound-gebruikers gewaardeerd worden. Zo kan je nu veel fijner het volume afregelen, door te tikken op de plus- of min-icoontjes of door de hardwaretoetsen van je iPhone, iPad of Android-apparaat te gebruiken.

Een van de grote pluspunten van Bluesound is de mogelijkheid om hi-res audio af te spelen, naast cd-kwaliteit FLAC's. Maar als luisteraar wist je nooit zeker aan welke kwaliteit muziekbestanden werden aangeboden. Nu weet je dat wel, want in het nu spelen-scherm zie je een gepast icoontje verschijnen dat het kwaliteitsniveau aangeeft. 

Als er geen icoontje verschijnt, luister je naar lossy bestanden, zoals MP3's of AAC's. Een 'CD' wijst op lossless muziek in 16 bit/44,1 kHz, bijvoorbeeld in FLAC, ALAC, WMA of WAV. Toont er een paars HD-logo, dan krijg je muziek in 24 bit/ 96 kHz of hoger te horen.

Daarnaast biedt de update een manier om alle Bluesound-apparaten simultaan te pauzeren, kan je sneller track-info raadplegen en kan je met een druk op de knop de muziek op een Vault backuppen.

Hieronder vind je ook de recensie van het Bluesound-systeem. Inmiddels is het systeem heel wat geëvolueerd, en zijn we bezig met een hertest. Deze vormt onderdeel van het dossier Multiroom in FWD 52 (verschijnt in april).

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.