Beeld

Nieuwe Apple TV in verschiet

Apple plant dit jaar een opvolger voor de minimalistische Apple TV. Op zich niet verrassend, ware het niet dat volgens geruchten de nieuwe versie een app store voor games zou hebben. Het nieuws komt van Apple-site 9to5mac.com, dat zich beroept op interne bronnen bij Apple.

De site weet dat de nieuwe Apple TV in de eerste helft van dit jaar verschijnt. Het zou weldegelijk gaan om een extern kastje, zoals de huidige Apple TV, en niet de beruchte Apple-televisie waar nu al zo lang over gesproken wordt.

De nieuwe Apple TV zou opnieuw software draaien gebaseerd op die van de iPhone en iPad. Maar het zou wel om een nieuwe uitvoering van die software gaan, onder meer met app store. Momenteel heeft Apple TV enkel de apps die Apple (per regio) verschaft.

Apple zou op dit moment het nieuwe apparaat aan het testen zijn, zeggen de bronnen. Daarbij wordt er ook gekeken naar manieren om het te bedienen. Als de nadruk op games komt te liggen, moet er immers een goede manier zijn om ze te bedienen. Dat kan een controller zijn of – onwaarschijnlijker dit jaar – een Kinect-actige aansturing door stem en gebaren. Apple kocht recent technologie in om dat laatste mogelijk te maken.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.