Beeld

LG stelt een UHD-line up voor

Naast een indrukwekkende OLED-line up zal LG op CES ook een reeks enorme 4K-tv's voorstellen. En met enorm bedoelen we dat de schermmaten blijven groeien.

We berichtten eerder al over de gigantische 105 inch 105UC9, LG's paradepaard met 21:9 beeldverhouding, 5.120 x 2.160 resolutie en een gebogen scherm.

Natuurlijk is dat niet het enige Ultra HD toestel dat LG zal aankondigen. Daarnaast zullen we ook voor het eerst de nieuwe UB9800-reeks zien. Die zal gelanceerd worden met 65, 79, 84 en 98-inch schermmaten. Zelfs de kleinste maat zal je dus niet zomaar in de plaats van je huidige televisie zetten. Op zich hoeven deze grote maten ons niet te verbazen, Ultra HD wordt immers maar pas zinvol vanaf 55 inch. Zeker als je met traditionele kijkafstanden rekening houdt.

Ingebouwde scalers zorgen er voor dat je alle bestaande content schermvullend kan bekijken. LG's 3D-technologie met passieve brillen is ook van de partij.

Maar het belangrijkste technische detail is de ingebouwde H.265-videodecoder. Die zal content in zowel het huidig gebruikte H.264-formaat, als in het nieuwe, efficientere H.265-formaat kunnen decoderen tot snelheden van 60 fps. Die nieuwe videocodec zal de sleutel zijn tot de adoptie van 4K-content. Bovendien kan Ultra HD content aangeleverd worden via HDMI 2.0, USB of netwerk.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.