Geluid

Beyerdynamic lanceert compacte DAC

Aansluitend op de boom in hoofdtelefoons, verschijnen er steeds bijhorende versterkers en DAC's om de luisterervaring nog verder te verbeteren. Ook Beyerdynamic doet mee, met een supercompact toestel mede ontworpen door Astell & Kern.

De A 200 p wordt op CES geïntroduceerd en is een bijzonder klein apparaatje. Het is slechts 5,5 x 5,5 x 1,3 cm groot en 51 gram zwaar, wat meteen een goede hint geeft voor wie het bedoeld is: mobiele gebruikers. Beyerdynamic zijn met name mensen die onderweg naar muziek luisteren, te interesseren voor een toestel dat de kwaliteit die uit dezelfde hoofdtelefoon komt te verbeteren.

"De digitale naar analoge convertors en analoge uitgangsniveaus van mobiele toestellen zijn zelden op het niveau van echte hifi", zegt het Duitse bedrijf uit Heilbronn. Dit zou er voor zorgen dat betere mobiele hoofdtelefoons – Beyerdynamic haalt zijn eigen T 51 p aan – niet hun volle potentieel halen.

Net zoals een aantal andere DAC's voor mobiel gebruik, zoals van Fiio, haalt de A 200 p de audio van een mobiel toestel zoals een iPhone digitaal binnen. Er wordt dus niet gewerkt met het analoge signaal uit de hoofdtelefoonuitgang, om zo de minderwaardige DAC van het mobiel toestel te passeren. Onder de motorkap van de A 200 p zit een Wolfson DAC die audio aan 24 bit en 96 KHz kan verwerken.

De A 200 p kan audio digitaal inlezen van iOS-apparaten met een Lightning-adapter, Android-toestellen met Android 4.1 of hoger en micro-USB, of van Mac- en Windows-machines. De interne batterij levert tot 11 uur dienst, aldus de fabrikant. In de doos zit verder nog een lederen beschermhoes en de nodige kabels om de digitale aansluiting met een resem mobiele toestellen mogelijk te maken.

De prijs is wellicht met mobiele gebruikers in gedachte vastgelegd op 299 euro. Dat maakt de A 200 p toch wat prijziger ten opzichte van hoofdtelefoonversterkers van pakweg Fiio, maar toch wat goedkoper dan DAC's bestemd voor thuisgebruik.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.