Mobile

HTC One krijgt opvolger op 25 maart

Zoals verwacht gaat HTC op MWC volgende week geen opvolger voor de One presenteren. Het nieuwe vlaggenschip zal getoond worden op een eigen event op 25 maart, blijkt uit uitnodigingen die HTC uitgestuurd heeft.

Het er wordt nog volop gespeculeerd over de naam voor de nieuwe One. Een "One 2" klinkt toch niet ideaal, en in sommige hoeken klinkt (de toch ook niet ideale) naam "The All New One". De codenaam is wel bekend: M8.

De M8 zou beschikken over een behuizing uit aluminium, net als zijn voorganger. Het was onder meer die excellente afwerking die de HTC One lof en een EISA Award opleverde.

Foto's die recent opdoken op Google+ lijken te suggereren dat de M8-telefoon wel harder zal blinken dan zijn de One. Maar de foto' zouden ook gewoonweg vals kunnen zijn. De telecomtwitteraar evleaks heeft dan weer een beeld gepubliceerd van een M8 in een beschermende hoes. Evleaks (echte naam: Evan Blass) beweert verder dat de M8 in grijs, wit en goudkleur zou beschikbaar zijn.

De nieuwe toptelefoon van HTC zou een Full HD-scherm van 5 inch, de bijna verplichte Snapdragon 800-chipset en 2 GB geheugen bezitten. Nogal logisch is ook dat het apparaat Android 4.4 draait met de nieuwe versie 6.0 van HTC's Sense-software. Intrigerend genoeg stellen sommige geruchten dat de M8 over twee camera’s achteraan zou beschikken. Een interessante vraag is of die moeten dienen voor 3D-fotografie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.