Redactie

Avatar-vervolgfilms in 4K en HFR

Met Avatar toonde James Cameron de hele wereld dat 3D wel degelijk kan werken in een cinemazaal. Ook bij de vervolgfilms lijkt hij sterk in te zetten op nieuwe technologie.

"We bestuderen nu hoe we HFR gaan gebruiken, ik moet nog beslissen of we heel de film, of enkel bepaalde delen in HFR zullen filmen", aldus James Cameron. HFR (High Frame Rate) gebruikt meer dan de gebruikelijke 24 frames per seconde. Het beeld wordt er veel vloeiender door, wat natuurlijker en rustiger oogt, maar voor sommige mensen afdoet aan het cinema-gevoel. The Hobbit werd onder andere in HFR verfilmd (48 frames per seconde), maar kreegt daar geen onverdeeld positieve commentaren voor, volstrekt onterecht volgens ons. Voor het tweede deel, The Desolation of Smaug, sleutelde Peter Jackson wat aan het proces om aan de eisen van de critici tegemoet te komen. Wil je alle details over HFR nog eens nalezen, dan kan je hier terecht.

De film wordt wel volledig in 4K ingeblikt, alweer goed nieuws nu er zoveel Ultra HD toestellen op de markt komen. Wie weet kan Avatar ook voor Ultra HD een stevige boost betekenen.

De film zit momenteel nog in pre-productie. Er wordt nog niet gefilmd, maar de ploeg sleutelt aan de software, het script, het ontwerp van de werelden, en de dieren die er in leven. Alle creatieve dingen die voorafgaan aan het filmproces. De eerste film is 10 jaar in pre-productie geweest, van 1995 tot 2005. Daarna duurde het eigenlijke maken van de film nog eens vier jaar. Gelukkig denkt James Cameron dat het deze keer wel wat sneller zal kunnen.


Suites d'"Avatar" : "Je crois que ça va être… par rtl-fr

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.