Beeld

Wimbledon in 4K dankzij de BBC en Sony

De BBC gaat in samenwerking met Sony een aantal wedstrijden van Wimbledon – het oudste tennistoernooi ter wereld – in 4K-resolutie vastleggen. De beelden zullen niet worden uitgezonden op tv, maar delen ervan worden wel vertoond in Sony's 4K 'Experience Zone' op Wimbledon. Dat meldt WhatHifi.

Sony en de BBC bundelen de krachten dus opnieuw ter gelegenheid van Wimbledon, het tennistoernooi dat dit jaar doorgaat van 24 juni tot 7 juli. Daar zullen beide actief zijn met 4K-materiaal, wat toelaat om beelden in een vier keer zo hoge resolutie vast te leggen dan met 1.080p-materiaal mogelijk is.

Een deel van het vastgelegde beeldmateriaal zal daarna in 4K worden vertoond in Sony's 4K 'Experience Zone' op Wimbledon.

Het is overigens niet de eerste keer dat de twee bedrijven samenwerken. In 2011 zond de BBC als eerste 3D-beelden uit van op Wimbledon, en ook toen stond Sony in voor de logistieke support.

Ook 4K op Confederations Cup voetbal
Ook op de Confederations Cup – het voetbaltoernooi dat op dit moment aan de gang is in Brazilië – is Sony trouwens in de weer met 4K. In samenwerking met Host Broadcast Services – een Europees tv-bedrijf – bestudeert het langs die weg de mogelijkheden voor tv-uitzendingen in 4K.

Volgens niet-bevestigde geruchten zit de kans er zelfs in dat er in 2014 al wedstrijden van het WK voetbal – dat doorgaat in Brazilië – op de buis zullen verschijnen in 4K. Die zouden echter alleen voor Japan voorbehouden zijn.

In het nieuwe nummer van FWD Magazine (vanaf 25 juni in de kiosk) gaan we overigens dieper in op de 4K-inspanningen van Sony, waarbij we onder meer een kijkje nemen achter de schermen van Sony's filmstudio's in Los Angeles.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.