Redactie

Eindelijk films huren op Sony-tv’s

Wie wil concurreren met een degelijk smart tv-platform, moet beschikken over een ingebouwde verhuurdienst voor films. Sony heeft er nu eindelijk een: Ximon. 

Met Ximon wordt er een verhuurdienst in huis gehaald die zich net niet concentreert op blockbusters. Het aanbod is wat meer cinefiel gericht én – een mooie troef – bevat Nederlandse films en series. Ook Belgische titels zijn aanwezig, al gaat het dan eerder om films, zoals de Helaasheid der Dingen en Zot van A. Ondertiteling bij anderstalige film is overigens in het Nederlands.

Ximon zal na een update beschikbaar zijn op Bravia-tv's vanaf modeljaar 2012, en een aantal Blu-rayspelers en home theater-sets. De volledige lijst van ondersteunde apparaten vind je hier. De dienst kan gevonden worden door te drukken op de SEN-knop op de afstandsbediening.

Uiteraard moet er betaald worden om films en series te bekijken. Er zijn verschillende mogelijkheden, maar het interessantste is een Ximon Plus-abonnement kiezen. Voor 9,50 per maand biedt deze een ongelimiteerde kijkervaring. Ximon is overigens ook beschikbaar op tv's van LG en Samsung.

Strikt genomen is Ximon niet de eerste filmdienst op Sony-tv's. Via een omweg was het al eerder mogelijk om media te bekijken via Mubi, een dienst die eigenlijk via een inbedding op de PlayStation 3 ook op andere Sony-toestellen beland is. Het aanbod van Mubi is evenwel nog cinefieler dan Ximon, en minder op de Belgische en Nederlandse markt gericht.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.