Mobile

Vandaag draait het rond tablets

Liefhebbers van tablets kunnen vandaag hun hart ophalen. In de voormiddag verwachten we nieuws van de eerste Nokia-tablet ooit, later vanavond lanceert Apple een of meerdere nieuwe iPads.

,

Ondanks – of misschien dankzij – de recente verkoop van Nokia aan Microsoft, gaat er dinsdag een groots event door in Abu Dhabi. Alle indicaties wijzen in de richting van de lancering van een tablet, wat voor het Finse bedrijf een first zou zijn. Er zijn al aardig wat zaken gelekt rond het apparaat, dat de codenaam 'Sirius' draagt.

Afgaande op gelekte foto's is Sirius ontworpen door dezelfde mensen die de Lumia-telefoons van Nokia tekenden. Het zou een 10,1 inch exemplaar zijn, met een scherm waarop Full HD getoond wordt. Nokia zou bij de tablet een cover voorzien die een extra batterij bevat, vergelijkbaar met de case die ze verkopen voor de opmerkelijke Lumia 1020 met z'n 41 megapixelcamera.

,

Vanavond om 19u onze tijd begint in San Francisco een event van Apple. Het event zelf is geen verrassing, want Apple houdt een vast ritme aan voor het aankondigen van zijn mobiele toestellen. Nieuwe iPhones verschijnen in september, nieuwe iPads in oktober.

Vermoedelijk presenteert het merk twee nieuwe iPads, zowel een opgefriste iPad mini als een sneller versie van het klassieke iPad-model. Daarnaast bestaat de kans dat Apple-topman Tim Cook een lichtjes vernieuwde Apple TV toont, en vernieuwingen aan de computerlijnen.

Zodra er aankondigingen zijn, ziet je het nieuws hier verschijnen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.