Beeld

Samsung-tv’s bedienen koelkast en airco

Programmeurs kunnen binnenkort aan de slag met een nieuwe SDK voor Samsung-televisies om totaal nieuwe apps te bouwen. Zo wordt het mogelijk om domotica en 'slim' witgoed op afstand te bedienen.

De Smart TV Software Development Kit 5.0 kan je vergelijken met een gereedschapskist waarin alles aanwezig is om een app te bouwen. Deze keer bevat de SDK, die door Samsung aan ontwikkelaars wordt verschaft, de nodige code voor heel wat nieuwe functies.

Meest in het oogspringend is dat de SDK de weg effent naar het bedienen van domotica-toepassingen. Samsung verwijst zelf naar verlichting, koelkasten en airconditioners, maar ook andere categorieën apparaten zijn aan te sturen.

Het lijkt misschien een verrassend gegeven, maar past in een ruimere en niet onlogische trend om de woonkamer het centrum van heel het huis te maken. De highend AV-receiver van Sony, de STRA-DA5800ES (lees hier de test), kan ook inhaken op domotica-protocols en zo allerlei apparatuur aansturen via de interface van het audio-apparaat. Helaas is die mogelijkheid bij Sony enkel beschikbaar in de V.S., maar het toont wel aan dat thuisintegratie op de agenda staat bij vele merken. 

De SDK laat nu ook toe om HTML5-apps te bouwen, wat het gemakkelijker en goedkoper maakt voor ontwikkelaars om apps naar verschillende platforms te brengen. Samsung voorziet ook een nieuwe technologie, PNaCL, die er voor zorgt dat apps zonder extra aanpassingen op verschillende Samsung-modellen werken. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.