Beeld

Samsung lanceert een 110 inch UHD-tv

Als je een 85 inch UHD-tv toch echt te mundaan vindt, dan heeft Samsung de oplossing voor jou klaar staan. Met 110 inch, oftewel 279 cm beelddiagonaal ben je gegarandeerd de grootste jongen in de buurt.

Al is CES nog maar een paar dagen ver, bij Samsung hebben ze kennelijk genoeg prestige-projecten op de plank liggen om er nu al eentje in de markt te gooien. Het is traditie om in Las Vegas uit te pakken met allerlei records, en in Amerika is 'bigger is better' nog steeds het credo. Dus hier is hij dan, de Samsung 110S9, een Ultra HD-televisie met 110 inch beelddiagonaal. Ruim alvast wat op in de woonkamer, deze kolos staat inclusief het frame 2,6m breed en 1,8m hoog.

Samsung zegt er eerlijk bij dat het doelpubliek toch eerder nationale overheidsdiensten en grote bedrijven zijn, waar het scherm ideaal is voor video conferencing. Maar als je je VIP- of BV-status in de verf wil zetten is deze kolos natuurlijk ook een uitgelezen keuze. Al zijn we zelf iets meer gewonnen voor deze 105 inch gebogen versie.

De prijs is nog niet bekend, maar als indicator houd je er best rekening mee dat de 85 inch versie al rond de 40.000 euro zat. Het scherm is beschikbaar op bestelling in China en het Midden Oosten. Andere landen volgen later.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.