Beeld

Alle 4K-televisies van 2013 op een rij

2013 was het jaar dat 4K officieel herdoopt werd in Ultra HD en nagenoeg elke tv-fabrikant een 4K-televisie uitbracht. Dat de prijzen daarbij daalden tot haalbare niveaus was dan ook mooi meegenomen. 

Bij het begin van dit jaar bestond het aanbod aan 4K-tv's uit peperdure prestigetoestellen met enorme schermformaten, zoals de Sony KD-84X9005 (hier getest). Het keerpunt was rond de zomer, met als grote afsluiter de IFA-beurs in Berlijn. Toen kregen we van ongeveer elk merk wel een Ultra HD-televisie te zien met een prijspunt ergens tussen 3.500 en 7.000 euro, en met een kleinere schermdiameter.

Nou ja, 'klein' is relatief, want de minimumdiameter bij de nieuwe lichting tv's blijft 55 inch. Dat is geen toeval natuurlijk, want bij nog kleinere schermen heeft 4K eigenlijk weinig nut. Wat meer uitleg over het hoe en waarom van 4K vind je overigens in dit achtergrondartikel.

De gepresenteerde 4K-tv's zijn stuk voor stuk topmodellen, en presteren dus behoorlijk goed op vlak van beeldvlak. Hoe goed ze dat doen en op welke vlakken ze nog uitblinken, ontdek je in het overzicht hieronder. Hierbij komen alle actuele 4K-televisies aan bod, met uitzondering van de LG 55LA9700. Die is nog niet beschikbaar geweest voor test door de redactie. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.