Mobile

Audi en Google plannen Android in de wagen

De auto, ons ultiem symbool van mobiliteit. Het hoeft dan ook niet te verrassen dat zowel Apple als Google er op uit zijn om het auto eco-systeem tot het hunne te maken.

Volgens de Wall Street Journal zullen Audi en Google volgende week op CES plannen aankondigen om samen een in-car entertainment en informatie-systeem te ontwikkelen, gebaseerd op Android. Ook andere autofabrikanten en tech-bedrijven zaols Nvidia zouden betrokken zijn. Het doel is om een systeem te ontwikkelen dat gebruikers in de wagen toegang geeft tot muziek, navigatie en allerlei apps en diensten zoals dat nu het geval is op smartphones.

De aankondiging is een antwoord op een gelijkaardig initiatief van Apple dat iOS wil integreren in wagens. Apple heeft al de steun van BMW, Mercedes, General Motors en Honda.

Hoe ver de plannen van Audi en Google al staan is niet duidelijk, daarvoor moeten we wachten op CES. Zowel Audi als Ford zullen er overigens ook andere technologie demonstreren. Naar verluidt zal dat over autonoom rijdende wagens gaan.

Misschien moeten we ook maar een bezoekje brengen aan het Autosalon.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.