Geluid

Review: Philips Citiscape Uptown SHL5905

Deze vlot gelijnde over-ear hoofdtelefoon ziet er alvast opvallend goed uit in zijn matzwarte jasje, dat van oog voor detail getuigt en mooi afgewerkt is – zeker voor dit prijssegment. Het gewicht (zo’n 250 gram) ligt iets hoger dan bij een doorsnee hoofdtelefoon voor onderweg, maar de SHL5905 voelt dan ook degelijk aan.

De pasvorm is aan de vaste kant, waarbij de meeste druk rond de oren zit. Daardoor is hij ook geschikt voor actievere gebruikers, terwijl het comfort toch nog vrij goed scoort dankzij de dikke, zachte oorkussens.

De extra’s vallen schaarser uit: er is alleen een microfoon in de platte signaalkabel verwerkt. Bij gebrek aan draaibare oorcups of een vouwbare hoofdband is het opbergen van de CitiScape Uptown wel wat lastiger.

,

In de praktijk levert de Uptown niet veel isolatie tegen omgevingsgeluid, maar hij slaagt er wel uitstekend in om geluidslekkage te beperken tot een minimum. Tel daar nog bij dat hij makkelijk aan te sturen is (102dB, 32 ohm), en het mag niet verbazen dat deze Philips sterk scoort onderweg.

De laagweergave wordt wat benadrukt, maar loopt ook ver door en biedt aardig wat impact. Dat zal met name bij dance of hip-hop liefhebbers in goede aarde vallen. 

,

Gelukkig beïnvloedt de laagweergave van Uptown de andere frequenties amper, zodat er een toegankelijk geluid ontstaat met een goede stemweergave en een spran- kelend hoog. Kortom, je krijgt met deze Philips zeker waar voor je geld.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.