Beeld

Samsung-tv’s krijgen betere spraakherkenning

Samsung-tv's krijgen krachtigere spraakherkenning en gaan met vingerbewegingen aan te sturen zijn. Het zijn twee van de innovaties van het merk die op CES 2014 gaan getoond worden.

Hogere modellen uit Samsungs tv-aanbod zijn al bijna twee jaar beschikbaar met spraak- en gebarenherkenning. Op dat vlak is het Koreaanse merk een duidelijke voortrekker, al is de technologie nog niet helemaal volmaakt.

Bij de F8000-reeks die vorig jaar geïntroduceerd (lees hier de test), had Samsung al veel verbeteringen aan de spraakherkenning doorgevoerd. Ook in 2014 staan een betere ervaring op de agenda. Op CES 2014 zal Samsung bijvoorbeeld tonen dat het veranderen van tv-kanalen nu eenvoudiger kan met enkel commando, in plaats van de twee bevelen die vroeger nodig waren. Wil je naar een ander kanaal, dan volstaat het luidop zeggen van het gewenste kanaalnummer. 

Maar het is vooral qua de bediening van de tv met gebaren dat er schijnbaar een grote vooruitgang te noteren valt. Waar je bij huidige Samsung-tv's met de functionaliteit moet zwaaien met de volledige onderarm en hand, zouden nieuwe modellen vingerbewegingen herkennen. Het volume veranderen zou zo mogelijk zijn met een eenvoudigere – en voor echte couch potatoes minder vermoeiende – vingerbeweging. Tegen de klok in draaien met een vinger zou hetzelfde zijn als een terug-commando.

In de aanloop naar de CES-beurs, die op 7 januari in Las Vegas van start gaat, is de stroom van nieuwsaankondigingen en -lekken op gang gekomen. Vorig week raakte nog bekend dat zowel Samsung als LG in Vegas zeer grote gebogen OLED-televisies zullen tonen, en het is ook duidelijk dat bij andere merken scherper geprijsde Ultra HD-schermen op het menu staan. 

FWD Magazine zal samen met het team van HiFi.nl op CES 2014 aanwezig zijn en dagelijks verslag uitbrengen. Schrijf je in op de FWD-nieuwsbrief om tijdens de beursdagen van dag tot dag alle nieuws in je mailbox te vinden

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.