Geluid

Review: KEF M200

Toch pakt deze M200 het heel anders aan dan zijn grote broer, de M500 (lees hier de test). In de eerste plaats is het een in-ear hoofd- telefoon, die opvalt door de rubberen beugels die je achter je oren haakt.

Een vreemd ogend systeem, dat echter wel erg comfortabel is en er bovendien voor zorgt dat de ooradapters steeds perfect blijven zitten – al lijkt de geluidsisolatie er wel ietsje onder te leiden.

In de kabel zitten verder nog een microfoon en remote, terwijl KEF eveneens een draagtasje, vliegtuigplug en ooradapters in verschillende afmetingen meelevert.

,

In ieder oortje van de M200 zitten twee dynamische drivers: één voor de laagweergave en één voor het mid/hoog, elk omhuld door een eigen aluminium behuizing. Een intrigerend concept, dat ook in de praktijk voor bijzonder mooie prestaties zorgt.

Zo staat de detailweergave werkelijk op een bijzonder hoog niveau, terwijl ook de ruimtelijkheid beter scoort dan vele andere in-ears. Net als bij de AKG K551(lees hier de test) zorgt die combinatie voor een luisterervaring die soms betoverend is, maar niet snel gaat vermoeien.

Opvallend is dat deze KEF vooral bij iets lagere volumes erg genietbaar is. Ondanks het (op papier) lage rendement (94 dB) kost het overigens niet bijzonder veel moeite om een degelijk volume uit de M200 te halen, maar de extreem lage impedantie van 12 ohm is sowieso een aandachtspunt.

Net als de Sennheiser Amperior (lees hier de test), combineer je deze KEF dus best met een hoofdtelefoonversterkertje om er het volle potentieel uit te halen. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.