Geluid

Bouw je eigen Sonos-concurrent voor 49 dollar

Dit kleine gadget is de bouwsteen van een goedkoop en handig multi-room, multi-user systeem. Sluit aan op je bestaande hifi-systeem of luidsprekers met ingebouwde versterker en stream al je muziek via WiFi.

Je bestaande stereo-installatie levert prima kwaliteit, maar is vrijwel zeker niet voorzien van een netwerkaansluiting. En dat sluit heel wat moderne en handige manieren om van muziek te genieten uit. Denk maar aan streaming diensten (Spotify, Deezer, internet radio?..) of toegang tot je eigen muziek die je met veel zorg van je cd's geript hebt en perfect georganiseerd op je NAS hebt gearchiveerd.

De makers van Rocki hebben daarvoor nu een oplossing. De kleurrijke Rocki is een als het ware een draadloze ontvanger. Je sluit hem aan via een stereo minijack (of stereo cinch connector) op een ingang van je installatie en klaar. Installeer de Rocki App op je smartphone (iOS, Android of HTML 5 voor alle anderen) en je kan muziek beginnen streamen. Rocki streamt de muziek via WiFi en werkt dus overal in je huis waar je draadloze netwerk reikt. Welke muziek kan je streamen? Alle muziek die op je smartphone of tablet staat, maar ook muziek op je NAS of in je Dropbox. Aan streaming diensten wordt momenteel gewerkt. Soundcloud wordt al ondersteund maar uiteraard wil Rocki ook Spotify in de lijst krijgen.

Maar daar stopt het niet. Rocki heeft nog heel wat andere leuke troeven in huis. Zo kan je zoveel Rocki's gebruiken als je wil. Eentje voor elke kamer? Geen probleem. Speel in elke kamer eigen muziek of speel overal dezelfde muziek. Je kan ook meerdere gebruikers toelaten op het systeem, zodat gasten of familie ook kunnen kiezen welke muziek er speelt. Rocki ontpopt zich daarmee tot een echt multi-room en multi-user systeem.

Zelfs op stap kan je Rocki gebruiken. De kleine unit heeft een ingebouwde batterij van 900mAh, goed voor 8 uur muziekstreaming. Of je kan Rocki poweren via de microUSB-aansluiting. Zelfs in de wagen kan je Rocki gebruiken. Aansluiten op de aux-in van de autoradio, een punt-naar-punt WiFi verbinding maken tussen Rocki en je smartphone met behulp van de app en hop, muziek in je wagen.

Beschikbaarheid en prijs
Een Rocki "PLAY", zoals de kleine unit heet, kost 49 US Dollar. Heel wat features voor een erg toegankelijke prijs, dat is een aantrekkelijk aanbod. Waar kan je Rocki kopen? Momenteel zit het project in zijn Kickstarter fase. Populair is het in elk geval, de funding drempel werd al na één dag gehaald. De eerste lading wordt overigens al in December verwacht.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.