Mobile

Apple koopt bedenkers van Kinect

Apple wordt de nieuwe eigenaar van PrimeSense, makers van speciale chips voor de Kinect-camera die bij de Xbox hoort. De aankoop zet de deur openen naar Apple-toestellen die te bedienen zijn met gebaren.

De chips die PrimeSense maakt, zijn gespecialiseerd in het detecteren van gebaren. Bij de Kinect-camera (lees hier de hands-on) wordt dat gebruikt om games en de interface van de Xbox 360 door middel van gebaren te bedienen. In een racespel kan je bijvoorbeeld met je handen doen alsof je een stuurwiel vasthoudt, en zo een wagen besturen.

Dergelijke 3D-camera's zijn een vast gegeven geworden bij console, ook bij de nieuwste PlayStation en Xbox. De technologie vindt ook een toepassing in highend-televisies, zoals de Samsung F8000-reeks. Het is echter niet bekend of PrimeSense ook aan Samsung chips levert.

Voor de aankoop heeft Apple ongeveer 350 miljoen dollar veil. Het is wel nog gissen wat de iPhone-bouwer van plan is met de PrimeSense-technologie. Het zou kunne gebruikt worden om iPhones en iPads zonder aanraking te bedienen, maar is eveneens interessant als Apple ooit echt de televisie zou uitbrengen waar zoveel geruchten over bestaan.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.