Mobile

Opvallende hoofdtelefoons bij Monster

Monster maakt intussen geen hoofdtelefoons meer voor Beats by Dre, maar dat neemt niet weg dat de fabrikant sterk op dreef blijft met modieuze hoofdtelefoons. Zoals deze twee nieuwkomers, de iSport Freedom en een nieuwe uitvoering van de opvallende Vektr.

In een trendgevoelig marktsegment kan je als fabrikant nooit op je lauweren rusten, en dat hebben ze bij Monster duidelijk begrepen. De Amerikaanse fabrikant voegt dan ook regelmatig nieuwe modellen toe aan het aanbod, iets wat ook nu weer het geval is.

Links, rechts
Wie houdt van een combinatie van futuristische looks en een legertintje, wordt alvast op z'n wenken bediend met de Vektr Military Green. Deze opvallend vormgegeven hoofdtelefoon – er zitten opvallend veel hoekige vormen in – is een aanvulling op de reeds bestaande Vektr-reeks, een gezamelijk inititatief van Monster en het Italiaanse kledijmerk Diesel.

Als onderscheidende features heeft de Vektr Military Green onder meer een vouwbaar design – handig voor onderweg – en Monsters eigen ControlTalk Universal-systeem. Naast een handsfree functie voegt die laatste ook bedieningsmogelijkheden voor je muziek toe, wanneer de Vektr is aangesloten op een tablet of telefoon.

Sportief getint
De nieuwe iSport Freedom tapt uit een heel ander vaatje, en vervoegt de reeds bestaande in-ear versies van de iSport-reeks. Concreet gaat het om een draadloze on-ear hoofdtelefoon met Bluetooth-technologie (een primeur voor Monster), die – zoals de naam al aangeeft – voluit op sportievelingen mikt.

De hoofdtelefoon krijgt een robuust design mee en is voorzien van zweetbestendige, antibacteriële materialen. Ook de pasvorm werd aangepast aan de noden van sportievelingen, waardoor hij vaster op het hoofd belooft te zitten dan een klassieke on-ear.

De geluidskwaliteit moet dan weer gegarandeerd worden door de hoogwaardige Bluetooth-verbinding, die onder meer ondersteuning voor apt-X biedt. Ondersteunt je telefoon de apt-X-standaard niet, dan wordt er overschakeld op de AAC-codec voor draadloze muziektransmissie. Voor de bediening zitten er toetsen op de zijkant van de oorschelp.

Intern gaat een herlaadbare accu schuil die een autonomie van zo'n 30 uur zou bieden, zo claimt de fabrikant.

Beschikbaarheid en prijs
De Monster Diesel Vektr Military Green wordt ergens na de zomer in de winkel verwacht, en krijgt een adviesprijs mee van om en bij de 200 euro.

De iSport Freedom is er vanaf augustus. Voor die laatste tel je ongeveer 270 euro neer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.