Mobile

Opnieuw tablet op menu van LG

Op IFA presenteert LG voor het eerst in jaren een nieuwe tablet. De 8,3-inch G Pad pronkt met een goede autonomie (dankzij een batterij van 4.600 mAh) en een gewicht van 338 gram. Vooral dat laatste is zeer laag voor een tablet van deze grootte. LG heeft naar eigen zeggen gepoogd de tablet even licht te maken als een weekendkrant. 

Het scherm van de G Pad 8.3 bestaat uit een IPS-paneel waarop een resolutie van 1.920 x 1.200 getoond wordt, goed voor een PPI-waarde van 273. Dat cijfer is een indicatie van de scherpte van de beelden, en 273 is zeker niet slecht voor een tablet van deze grootte.

Gegeven dat LG een grootmacht is qua home entertainment, verrast het niet dat de G Pad een paar interessante mediafuncties heeft. De Quick Remote-functie waarmee je andere toestellen via infrarood kan bedienen, is geen unicum. Zo heeft de Sony Xperia Tablet Z (klik hier voor de review) een gelijkaardige functie.

Interessant is wel dat de LG-app het wellicht mogelijk maakt om een remote te bouwen met knoppen die verschillende apparaten bedienen, net zoals op de pas aangekondige G2. Je zou bijvoorbeeld een remote kunnen samenstellen met volumeknoppen voor de soundbar, en de kanaalknoppen van de tv.

Er zijn nog zaken geleend van de G-telefoons van LG. Zo is de Slide Aside-functie aanwezig, waarmee je van app naar app gaat door horizontaal te vegen op het scherm. De Qslide-functie toont informatie van een app in een transparant venster over een geopende app – een soort notificatiesysteem, dus.

Het is wel nog even wachten op G Pad 8.3 en informatie over de prijs, aldus het lanceringsbericht van LG: "Vanaf het vierde kwartaal in 2013 zal de G Pad 8.3 worden verkocht in Noord Amerika, Europa, Zuid Korea en andere belangrijke markten. Op dat moment zullen ook de lokale prijzen bekend gemaakt worden."

De G Pad is niet de eerste tablet van LG. In 2011 reageert het Koreaanse merk op het iPad-succes door een Android 3.0-tablet uit te brengen, de Optimus Pad. Voor een varia van redenen, waaronder de stevige concurrentie van Apple maar ook Samsung, was dit toestel amper een succes te noemen. LG besloot toen uit de tabletmarkt te stappen en zich te concentreren op smartphones.

 

,

Specificaties (verschaft door LG)

·         Processor:                     1.7GHz Quad-Core Qualcomm® Snapdragon™ 600 Processor

·         Display:                         8.3-inch WUXGA (1920 x 1200 pixels / 273 ppi) Full HD IPS display

·         Geheugen:                    16GB eMMC, Micro SD slot

·         RAM:                             2GB LPDDR2

·         Camera:                        achter 5.0MP / voor 1.3MP

·         Batterij:                        4.600 mAh SiO+ Li-ion

·         Besturingssysteem:         Android Jelly Bean 4.2.2

·         Connectiviteit:                Bluetooth 4.0LE, Wi-Fi Display, Miracast

·         Formaat:                       216.8 x 126.5 x 8.3mm

·         Gewicht:                       338g

·         Uitvoeringen:                 zwart/wit met metalen achterkant

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.