Redactie

Game of Thrones

De bruutste, heetste en misschien wel slimste tv-reeks van het moment keert terug voor een tweede seizoen op 2BE, en het gaat meteen vreselijk hard: binnen de minuut vloeit er bloed, en verderop in deze noodlottige tweede jaargang wordt het erger en erger, en daarna nòg erger. Taal volstaat niet meer om het amalgaam van bloedvergieten, opengereten lijven en afgehakte hoofden te typeren dat je in seizoen 2 van Game of Thrones zult aanschouwen.

Want waar in de eerste jaargang alle pionnen werden klaargezet voor een ultieme clash tussen de verscheidene dynastieën in Westeros, zal die in dit tweede seizoen op een – we kunnen er niet genoeg op hameren – gruwelijke manier ook effectief worden uitgevochten. Alles staat ook wankel nu: de troon wordt bezet door een sadistische tiener met een melksmoeltje, en er zijn talloze troonaspiranten – waarvan drie met een sterk leger – die klaarstaan om de poorten van het paleis te bestormen.

Het is zoals vorig seizoen met het vroegtijdige overlijden van Eddard Stark (Sean Bean): hecht je niet teveel aan een bepaald personage, want ze maken allemaal een evenredige kans om op een vreselijke wijze aan hun einde te komen. Als het dit jaar niet is, dan misschien wel volgende.

Zondag 1 september op 2BE om 20u30

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.