Beeld

Ook Samsung lanceert gebogen OLED-tv

Samsung lanceert een gebogen OLED-televisie én twee 'kleinere Ultra HD-schermen. In platte OLED-tv's ziet het Koreaanse merk voorlopig echter geen heil, in tegenstelling tot grote concurrent LG.

Naast een OLED-televisie met een gebogen 55-inch scherm, presenteerde Samsung Ultra HD-televisies met een schermdiagonaal van 55 en 65 inch. Daarmee heeft het merk een antwoord op gelijkaardige toestellen die aangekondigd of verwacht worden van Toshiba, LG, Philips en Sony. Op Sony na – die zijn 55X9000 en 65X9000 reeks in de winkels heeft liggen – worden de andere 4K-toestellen allemaal rond de IFA-beurs in september verwacht.

Prijzen voor de Ultra HD-televisies van Samsung zijn nog niet bekend, maar er bengelt wel een prijskaartje aan dit toestel: 13.000 dollar. Dat is ongeveer op het niveau van LG's curved oled-toestel. Op dit moment zijn zowel de gebogen oled van Samsung als LG enkel beschikbaar in Korea, maar alvast bij LG staat een Europese introductie staat op het programma voor later in het jaar.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.