Redactie

The Sentinel

Juicht, allen: Michael Douglas is terug aan het werk! Binnenkort komt Behind the Candelabra in de zalen, met Doug als de legendarische pianist Liberace, en er staat ook nog Last Vegas in de steigers, waarin hij met andere oude baasjes Robert De Niro en Morgan Freeman een nachtje doorzakt in Sin City.

Gelukkig maar, want de 69-jarige klassebak lijkt pas enkele jaren geleden het artistieke hoogtepunt van zijn carrière te hebben bereikt met ingetogen superprenten als Solitary Man. Eigenlijk zien we in deze The Sentinel (2006) nog de laatste film van de ‘oude’ Douglas: de cynische, vloekende harde jongen die niet van de vrouwtjes kan afblijven.

Ondanks de vlakke ambities van deze nochtans onderhoudende film speelt hij tegenspeler Kiefer Sutherland moeiteloos van het scherm als geheimagent Pete Garrison, die in één flukse moeite door de Amerikaanse president moet beschermen en een geheime affaire onderhoudt met de first lady.

Een leugendetectortest brengt hem in problemen, waardoor zijn doen en laten worden onderzocht door FBI-agent David Breckinridge (Sutherland), wiens ex hij mogelijk ook op zijn snikkel heeft gevezen. Die Michael!

Donderdag 4 juli op VIER om 20u40

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.