Redactie

The Good Guys

Herinner je je die Sabotage-clip van de Beastie Boys? Dat soort vibe probeert de komische flikkenreeks The Good Guys op te roepen, en dat komt in de eerste plaats door de enorme pornosnor die hoofdrolspeler Bradley Whitford aangemeten krijgt. Hij speelt Dallas PD-flik Dan Stark, die vroeger door een heldendaad een zekere status had verworven in het flikkenmilieu maar die ondertussen allang weer heeft kwijtgespeeld door te mislukken in het leven.

Hij krijgt aan het begin van de reeks een nieuwe, jongere partner toegewezen: Jack Bailey (Colin Hanks, zoon van!), die alles volgens het boekje wil doen en collega’s berispt op de grammatica van hun uitspraken. De format is dus allesbehalve nieuw: de oudere flik die een jonge collega mee op sleeptouw moet nemen kennen we al uit klassieke reeksen als Dragnet.

Maar The Good Guys mixt daar wel een fikse scheut Tarantino (in één van de afleveringen zit een heuse Mexican Standoff!) en de Coens in, en werkt het af met invloeden uit Starsky & Hutch (de twee rijden met een Pontiac Trans Am uit 1980) en andere tv-flikkenfictie uit de jaren ’80. Jammer dat de reeks maar één seizoen liep, dus profiteer ervan.

Maandag 1 juli op 2BE om 23u25

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.