Beeld

Ook Samsung introduceert ‘kleinere’ 4K-tv’s

Na Sony en LG zet nu ook Samsung een 55 en 65 inch 4K televisie in de markt. Eerder was er enkel een 85 inch reus beschikbaar, maar met deze modellen wordt er toch een iets breder publiek aangesproken, al blijft de prijs pittig.

De nieuwe 4K modellen krijgen een F9000 modelnummer, in tegenstelling tot de 85 inch reus die S9000 als model droeg. Het omvangrijkse S9 design maakt plaats voor een ultraslank scherm met minimalistisch kader. Alle connecties zitten naar verluidt in een aparte 'One Connect' doos zodat het scherm zelf erg dun blijft.

Naast de scherpte van 4K biedt de F9000 'Precision Black Pro' en 'Micro Dimming Ultimate' om voor de best mogelijke beeldkwaliteit te zorgen. Uiteraard krijg je er ook alle Smart TV features van Samsung bij en kan je wat spelen met de Smart Interaction gebaren en stemcommando's.

Om je investering te beschermen is de F9000 voorzien van een Smart Evolution Slot. Mochten er nieuwe standaarden of functionaliteit beschikbaar komen dan kan je met een Smart Evolution Kit de televisie up-to-date brengen.

De Samsung F9000 UHD TV is vanaf augustus beschikbaar in België in 55 en 65 inch maat, met een prijs van respectievelijk 4999 euro en 6999 euro. Daarmee zijn de toestellen niet goedkoop te noemen maar wel bereikbaar, in tegenstelling tot de S9 die met 40000 euro prijskaartje enkel weggelegd was voor euromiljonairs.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.