Mobile

Nieuwe Fidelio-hoofdtelefoon doet het draadloos

De hoofdtelefoons die Philips onder het Fidelio-label voert, waren tot nu toe allemaal bekabelde exemplaren. Met de nieuwe M1BTBL voegt de Nederlandse fabrikant nu ook een draadloze hoofdtelefoon toe aan deze populaire reeks.

,

De Fidelio M1BTBL doet het dus zonder kabel, en dat dankt hij de draadloze Bluetooth-technologie die Philips toevoegde aan dit modieuze on-ear model.

Die laat niet alleen toe om muziek te beluisteren zonder hinderlijke kabels, maar wordt ook gebruikt voor de twee geïntegreerde microfoons. Daardoor is de M1BTBL ook inzetbaar als headset voor handenvrij bellen.

Apt-X en Bluetooth 4.0
De Bluetooth-technologie belooft volgens Philips voor een uitstekende geluidskwaliteit te zorgen. Enerzijds dankzij ondersteuning voor Bluetooth 4.0, anderzijds door ondersteuning voor de apt-X-codec.

Die laatste maakt het mogelijk om geluid in (bijna) CD-kwaliteit draadloos door te sturen. Ondersteunt je telefoon of tablet de apt-X-codec niet, dan valt de Bluetooth-verbinding terug op de AAC-codec.

Daarnaast beschikt de M1BTBL over hoogwaardige 40 millimeter drivers met HD Neodym-magneten, terwijl een basreflexsysteem (BRS) voor een goede laagweergave moet zorgen. 

Verder levert Philips ook nog een 120 centimeter lange aansluitkabel mee, zodat de M1BTBL net zo goed gebruikt kan worden wanneer de interne batterij (oplaadbaar via USB) het even opgeeft.

Comfortabel
Natuurlijk werd ook het gebruiksgemak niet uit het oog verloren. Zo is het mogelijk om via knoppen op de alu behuizingen het volume aan te passen, door tracks te bladeren of oproepen te beantwoorden.

De met leder overtrokken hoofdband en 'ademende' memory foam oorkussens beloven dan weer voor een uitstekend comfort te zorgen.

Prijs en beschikbaarheid
De Philips Fidelio M1BTBL wordt vanaf september in de winkels verwacht. De adviesprijs zou ongeveer 250 euro bedragen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.