Mobile

HTC One mini is kleiner én goedkoper

In navolging van de mini-versie van de Samsung Galaxy S4, brengt ook HTC een compactere versie van zijn topmodel uit. Ook het prijskaartje van de HTC One mini kromp mee in de was.

De compacte versie van de HTC One (hier getest) deelt het design van zijn grote broer, maar heeft wat bescheidenere specificaties. Het scherm is kleiner – uiteraard – en heeft een diagonaal van 4,3 inch. Maar ook de processor is trager. In plaats van de quadcore-chip aan 1,7 GHz van de One, beschikt de One mini over een dualcore Snapdragon 400-processor aan 1,4 GHz. Het is afwachten of in de praktijk de impact heel groot zal zijn.

De One mini gebruikt wel dezelfde cameratechnologie als de HTC One. UltraPixel Camera zorgt er voor dat de camera bij slechtere lichtomstandigheden toch nog presteert, wat een compensatie moet bieden voor de bescheiden vier megapixels. HTC Zoe biedt dan weer de mogelijkheid om 3 seconden durende filmpjes kan schieten die je met allerlei effectjes kan bewerken.

De One mini zou op audiovlak dezelfde – naar smartphone-normen – goede audioprestaties biedt als de grote versie.

Het is wel nog wat wachten op de One mini, want het toestel bereikt België pas in oktober. Het zal dan 499 euro kosten, aanzienlijk minder dan de 699 euro adviesprijs van de HTC One – al zal vermoedelijk tegen dan de reëele winkelprijs van de One wel lager liggen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.