Beeld

Nog dit jaar kleinere 4K-tv’s voor Benelux bij LG

LG gaat in het najaar 55- en 65-inch 4K-televisies in de Belgische en Nederlandse winkels leggen. Ook een OLED-tv met gebogen scherm gaat hier beschikbaar zijn. 

De 'kleinere' 4K-televisies van LG komen naast de gigantische grote én dure 84LM9600 te staan. Dit monster, met een schermdiagonaal van meer dan 2,1 meter, draagt een prijskaartje van circa 15.000 euro en is meer te beschouwen als een statement-product van LG. (Een review van de 84LM9600 lees je hier).

De 55- en 65-inch toestellen zijn dat duidelijk niet. Hoewel LG officieel geen prijzen heeft aangekondigd, valt te verwachten dat deze twee televisies gevoelig goedkoper zullen. Dat er nog geen verkoopsprijzen wereldkundig worden gemaakt, heeft wellicht te maken met de verwachte lancering van gelijkaardige 4K-toestellen bij andere merken. Wellicht wil LG zijn eigen 4K-tv's scherp positioneren, wat pas kan als de prijssetting bij andere tv-bouwers duidelijk is.

Sony van zijn kant heeft wel al prijzen bekendgemaakt voor zijn XBR-55X900A en XBR-65X900A: 4.999 en 5.999 dollar. Op basis van feedback van insiders uit de industrie verwachten wij ook dat er 55-inch 4K Ultra HD-toestellen op de markt gaan zijn voor 4.500-5.000 euro.

 

,

De Curved OLED-tv die LG ook op de markt wil brengen in het vierde kwartaal, zit in een andere klasse. Buiten Samsung heeft nog niemand anders iets gelijkaardig getoond. LG lijkt ook de enige die er effectief mee naar de markt wil komen.

De voordelen van een gebogen scherm zouden behoorlijk groot zijn, meent LG. "De Curved OLED TV geeft haarscherp beeld zónder visuele vervorming en detailverlies aan de randen: een beeld dat een ongekende indruk achterlaat bij de kijkers", leest het persbericht. Het idee is dat de kijker op gelijke afstand zit van elk beeldpunt, waardoor er geen vervorming optreedt. De ervaring zou vergelijkbaar zijn met een bioscoopgevoel.

Ook hier zijn de prijzen nog onbekend, maar te verwachten valt dat we spreken over een stevig prijskaartje. De reguliere OLED-tv's zijn nog niet te vinden in Benelux-winkels, maar als ze wel beschikbaar zijn zal er gesproken worden over prijzen richting 8.000 tot 10.000 euro. De gebogen variant zal wellicht minstens vijftig procent meer kosten.

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.