Mobile

Nieuwe iPhones vanaf 25 oktober te koop

Na een eerste lancering in de V.S. en de grote Europese landen, komt de iPhone 5s en iPhone 5c naar België en Nederland. Beide modellen zullen vanaf 25 oktober te koop zijn.

Het is voor de eerste keer dat Apple niet één, maar twee nieuwe iPhones op de markt brengt. De iPhone 5c is qua mogelijkheden en specificaties vrij gelijkend op de iPhone 5 van vorig jaar, maar is nu beschikbaar in verschillende kleuren. De behuizing is ook in plastiek, in plaats van metaal.

De iPhone 5c is verkrijgbaar in groen, blauw, geel, wit en roze, en kost 599 euro (voor 16 GB) of 699 euro (voor 32 GB). 

De echte vernieuwing zit hem bij de iPhone 5s, die uitgerust wordt met een snellere 64-bit processor en een sensor om het toestel te ontgrendelen met een vingerafdruk. Zowel de 5c als 5s hebben een 8 megapixel camera aan boord, maar bij de 5s is de flits hoogwaardiger.

De iPhone 5s is uitgevoerd in metaal, en je kan kiezen uit een witte, "spacegrijs" of – als u Astrid Bryan heet – een gouden editie. De 16-GB uitvoering kost 699 euro, voor 32 of 64 GB geheugen betaal je 100 respectievelijk 200 euro meer.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.