Mobile

Een gebogen scherm voor nieuwste Galaxy-telefoon

De mobiele jongens van Samsung hebben blijkbaar wat afgunstgevoelens ten opzichte van de collega's van de tv-afdeling. In navolging van hun Curved OLED komt er nu ook een gebogen smartphone, de Galaxy Round. Qua afwerking en specificaties heeft het veel weg van de Galaxy Note 3.

Het oogt zeker apart, deze Round, omdat het 5,7 inch scherm concaaf staat ten opzichte van de gebruiker. Hierdoor zou de telefoon heel natuurlijk in de hand liggen. In het verleden verschenen wel vaker smartphones met een gebogen achterkant om hetzelfde effect te bekomen, maar het hele toestel concaaf maken is een primeur voor Samsung. 

De gebogen vorm is mogelijk omdat AMOLED-schermen, net zoals de panelen van de Curved OLED-tv (lees hier de test), gemakkelijk in een niet-platte vorm kunnen geproduceerd worden. Bij een klassiek LED-paneel is dat heel wat lastiger, onder meer omdat je dan met een apart verlichtingsgedeelte zit.

Samsung heeft aan meer gedacht dan enkel ergonomie. De Round pronkt met de Roll Effect-functie. Als de telefoon in rusttoestand plat op de tafel ligt, kan een gebruiker op een rand drukken zodat het toestel een beetje kantelt, waarna het scherm automatisch inschakelt en informatie toont.

Voorlopig is de Galaxy Round enkel beschikbaar in Zuid-Korea, zoals wel vaker bij innovatieve Samsung-producten. Over een release in Europa is er voorlopig geen informatie.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.