Beeld

Review: LG BP730

De BP730 is een compacte speler, afgewerkt in geborsteld aluminium en met een slot-in design in plaats van de klassieke tray. De bedieningstoetsen zijn verlicht en prima geplaatst zodat ze makkelijk te bereiken zijn, ook als de speler wat lager staat. De BP730 beschikt enkel over de minimale set aansluitingen. Naast een HDMI-uitgang is er enkel een optisch digitale geluidsuitgang. Analoge uitgangen ontbreken. 

,

LG’s interface is erg handig en duidelijk in gebruik. Vanop het Home Scherm kan je rechtstreeks kiezen uit een ruim aanbod content-opties. Iets minder tevreden zijn we over de remote. LG bundelt nu ook de ‘Magic Remote’ waarmee je op het scherm alles kan aanwijzen.

Die functie werkt enkel in de LG menu’s – niet in schijfmenu’s – en leek ons iets lastiger in gebruik dan we op LG’s-televisies gewend zijn. Je kan de remote echter ook als een gewone remote gebruiken. De toetsen zijn misschien iets te klein, maar het gebruik valt opvallend goed mee.

De speler kan alle audioformaten ongewijzigd uitsturen, maar wie kiest voor gedecodeerde uitgangen moet beseffen dat Dolby Digital Plus en Dolby Digital True HD intern enkel in stereo gedecodeerd worden. Als alternatief kan de speler alles herencoderen naar DTS, maar ook dan blijft Dolby Digital True HD beperkt tot stereo.

Voor wie de speler rechtstreeks aansluit op een televisie is dat geen probleem, maar wie een AV-receiver gebruikt kiest best voor een model dat zelf alles decodeert. 

,

Deze speler levert uitstekende beelden. Hij loopt zonder problemen door al onze testen en detecteert feilloos alle video- en filmframerates.

De-interlacing is uitstekend zodat trapjesvorming tot het verleden behoort. Onze enige klacht is dat de speler in de ‘Standaard’- beeldmode het beeld lichtjes lijkt op te scherpen. Dat hadden we liever niet gezien.

Je kan eventueel kiezen voor de ‘User setting’-beeldmode en ‘Scherpte’ op -3 zetten. Kleur,- contrast- en helderheidsregelingen laat je best met rust. Alle andere bewerkingen zoals ruisonderdrukking laat je aan de televisie over. 

,

Naast een prima Blu-ray-speler vind je ook nog heel wat extra’s op dit toestel. De speler ondersteunt Miracast (lees hier wat Miracast juist is) zodat je het beeld van een compatibele smartphone of laptop met gemak op je televisie zet. Uiteraard is er LG’s smart TV platform met al zijn apps, en een uitstekende mediaspeler die zo goed als al onze formaten ondersteunt.

Beschik je over een smartphone met NFC, dan download en start je de app eenvoudig door de bijgeleverde tag aan te raken. In de smartphone-app vind je de leukste feature: dankzij de ‘privégeluidsmode’ streamt deze Blu- ray-speler de audio naar je smartphone zodat je die rustig in je eentje op je favoriete hoofdtelefoon kan beluisteren zonder anderen te storen. In- of uitschakelen doe je met een druk op de knop in de app.

Op een top Blu-ray-speler vinden we tegenwoordig ook 4K-upscaling, maar ook al staat het leuk in de featurelijst, in essentie is het vrij nutteloos. De scalers op een 4K televisie zullen altijd beter zijn.

,

Deze speler biedt alles wat je van een moderne Blu-ray-speler kan verlangen, zolang de beperkte connectiviteit geen hindernis is. De prijs van de LG BP730 is bovendien uitstekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.