Mobile

Nieuwe hoofdtelefoons bij Onkyo

Nadat het eerder al twee on-ear hoofdtelefoons introduceerde, brengt Onkyo nu ook twee in-ear modellen op de markt. Het voornaamste onderscheid tussen de IE-HF300 en IE-FC300 zit 'm in een – op het eerste zicht – klein detail: de kabel.

De twee nieuwkomers komen alvast niet verkeerd voor de dag in hun vibratiewerend jasje uit aluminium en ABS.

In de hoofdtelefoon maakt bij beide modellen een 14,3 millimeter grote dynamische driver het goede weer, die meer dan goede akoestische prestaties in het vooruitzicht stelt.

Onkyo belooft voor beide sets dan ook een uitgekiende balans, met een krachtige laagweergave, een open en natuurlijk middengebied en een gedetailleerde hoogweergave. 

Het grote verschil tussen beide in-ears zit 'm in de kabel. Zo krijgt de IE-HF300 een audiofiele 6N-koperkabel aangemeten, terwijl de IE-FC300 met een knoopbestendige elastomeerkabel wordt verbonden – beschikbaar in het rood, violet of wit.

Bij beide modellen gaat het overigens om een afneembare kabel, die door vergulde MMCX-connectors op zijn plaats wordt gehouden en makkelijk vervangbaar is door de gebruiker.

Met een nominale impedantie van 32 ohm en een gevoeligheid van 105 dB/mW zouden ze zich bovendien makkelijk moeten laten aansturen, wat beide sets uitermate geschikt maakt voor mobiel luistergenot.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.