Mobile

Nexus 4 komt toch naar België en Nederland

Het zag er niet naar uit dat de Nexus 4 ooit naar België of Nederland zou komen, maar onze collega's bij Androidworld kregen nu toch bericht van LG dat de smartphone binnenkort in enkele winkels en webshops bij ons te koop zal zijn.

De Nexus 4 werd gebouwd door LG in opdracht van Google en is de smartphone bij uitstek voor wie als allereerste met toekomstige Android-updates aan de slag wil. Het toestel werd in november vorig jaar gelanceerd via de Google Play Store en een aantal geselecteerde winkels. Maar in België en Nederland moesten we op onze honger blijven zitten.

Hoewel LG in het verleden meermaals heeft laten weten dat er geen plannen waren om het toestel in de Benelux uit te brengen, kreeg Androidworld voor het weekend bericht dat de Nexus 4 nu toch bij ons op de markt zal komen. "Wij zijn enorm blij dat het gelukt is om de Nexus 4 alsnog voor Nederlandse en Belgische Android-fans beschikbaar te maken gezien weij veel vragen van consumenten en veel lof van experts hebben ontvangen," klonk het bij LG Nederland.

LG gaat wel enkel de 16GB-versie aanbieden en het prijskaartje zal bij ons ook wat hoger liggen dan in landen waar je de Nexus 4 via de Google Play Store kan kopen. Zo betaal je in de Duitse winkels – waar het toestel ook via de Play Store beschikbaar is – 349 euro voor de smartphone. In België en Nederland zal je 469 euro betalen. Je krijgt er dan wel nog een bumpercase bij. Coolblue, Mediamarkt en Saturn zullen het toestel te koop aanbieden.

Wat betreft specificaties pakt de Nexus 4 uit met een 4,7 inch scherm (1.280 x 768 pixels), een Qualcomm Snapdragon S4 Pro quadcore-processor, 2GB RAM-geheugen, een 8 megapixelcamera, NFC en natuurlijk de meest recente Androidversie (momenteel 4.2.2). Onze review van het toestel kan je hier nalezen.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.