Geluid

Nieuwe high-end AV-receiver bij Arcam

Met de AVR750 stelt Arcam naar eigen zeggen de meest performante AV-receiver voor uit de geschiedenis van het merk. Opvallend is de aandacht voor de geluidskwaliteit, zowel in stereo als surround.

Arcam maakt al een tijd indrukwekkende AV-receivers waar een heel aparte filosofie achter zit. In plaats van mee te doen met het opbod aan features dat we al vanaf de instapklasse zien bij heel wat andere merken, focust het Britse bedrijf in de eerste plaats op de geluidskwaliteit. 

Niet alleen in surround, maar ook in stereo. Dat uit zich bij deze AVR750 – een 7.1-machine – onder meer in een 'stereo direct'-modus die alle DAC's en DSP's in het toestel uitschakelt, waarna de receiver zich als een analoge stereoversterker met bi-amping mogelijkheid gedraagt.

Tot een vermogen van 23 watt per kanaal zou deze mastodont zelfs volledig in klasse-A werken, waarna overgeschakeld wordt op efficiëntere klasse-G versterking. Ook dat moet bijdragen tot een natuurlijke, stressvrije weergave.

Spreek je het volledige vermogen aan, dan staan er twee keer 130 watt ter beschikking. In een 7.1-configuratie zou de AVR750 nog steeds 100 watt per kanaal weten te leveren, waarmee de nieuwe Arcam in staat belooft te zijn om zowat elke speaker correct aan te sturen.

Inclusief 3D en 4K
Tegenover de AVR600 beschikt de AVR750 onder meer over een verbeterde voeding, nog hoogwaardigere analoge audioschakelingen en een geheel nieuw HDMI-board. Verder belooft de nieuwkomer volledig compatibel te zijn met 3D en ondersteuning te bieden voor Ultra HD-beelden (4K) en ARC.

De USB-poort weet raad met USB-media en de iPod/iPhone/iPad, waarvan de AVR750 het digitale signaal kan uitlezen. Verder kan de nieuwkomer ook muziek vanaf je netwerk afspelen met ondersteuning voor uPnP.

Daarnaast zijn er ook aansturingsmogelijkheden via ethernet, RS232 en IR voorhanden, aangevuld met een app. Kortom, je kan er heel wat kanten mee uit.

Prijs en beschikbaarheid
De Arcam AVR750 zou ongeveer 4.999 euro kosten en wordt binnenkort bij de dealers verwacht. Later volgen ook nog de AVR380 en AVR450, die de bestaande AVR360 en AVR400 opvolgen.

Voor meer informatie en de volledige specificaties kan je terecht op de officiële productpagina van de Arcam AVR750.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.