Redactie

Crank

Na zijn debuut in Guy Ritchies Lock, Stock, and Two Smoking Barrels mocht de pneumatische Britse vechtmachine Jason Statham zijn plaats veroveren aan het sterrenfirmament van Hollywood, vooral door zichzelf uit te vinden als een actieheld.

Ondertussen draait hij nét iets teveel remakes van geweldfilms uit de jaren ’70 en ‘80 (hij nam onder meer de rol van David Carradine over in Death Race, die van Charles Bronson in The Mechanic en die van James Caan in The Killer Elite) om nog een beetje leuk te blijven. Maar de drie Transporter-films én deze Crank – waarin hij een huurmoordenaar speelt die door toedoen van een mysterieus gif sterft als zijn adrenalinepeil te laag gaat – waren hoogst genietbare lulkoek.

Crank houdt tegelijkertijd ook het bloed van de kijker pompend. Want Statham speelt, buiten zijn agiele lijf dat de bekende vluchtige actiescènes waarmaakt, ook nog iets anders klaar, waar soms grote karakteracteurs niet in slagen: hij laveert zich door het belachelijke verhaal van Crank met een je ne sais quoi dat de boel toch nog lichtjes geloofwaardig houdt.

Dinsdag 9 juli op VIER om 20u45

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.