Geluid

Marshall vermomt speaker als gitaarversterker

Marshall kennen we in de eerste plaats van de iconische gitaarversterkers. Ook de nieuwe Stanmore lijkt op zo'n klassieke versterker, maar stiekem is het een draadloze luidspreker met heel wat moderne technologie aan boord.

Met zijn vinylbehuizing, sierlijsten en stoffen bekleding voor de speaker lijkt de Stanmore naadloos op te gaan tussen de gitaarversterkers van Marshall.

Maar deze kleine rakker mikt op een heel ander publiek: muziekliefhebbers die ook in de huiskamer een stevig, krachtig geluid verwachten. Intern gaan dan ook twee 3/4-inch tweeters schuil en een uit de kluiten gewassen 5,25-inch woofer.
 

Het gitaarthema wordt overigens consequent doorgetrokken. Naast de typische Marshall-look, krijg je bijvoorbeeld een 3,5-millimeter kabel bij deze speaker die er uitziet als een gekrulde aansluitkabel van een elektrische gitaar.

Maar er zijn meer aansluitmogelijkheden. Zo is er naast een analoge RCA-ingang ook een optische digitale ingang aanwezig, terwijl een Bluetooth-verbinding met ondersteuning voor Apt-X het ook mogelijk maakt om de Stanmore draadloos van muziek te voorzien.

De Marshall Stanmore was al te zien op de meest recente editie van IFA, maar op een exacte adviesprijs (vermoedelijk zo'n 400 euro) en introductiedatum is het voorlopig nog even wachten. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.