Geluid

Philips presenteert toren van geluid

Nadat het eerder al de Fidelio Soundsphere voorstelde, pakt Philips nu ook uit met de Fidelio SoundTower. Die belooft natuurlijk stereogeluid te combineren met een apart design en heel wat handige aansluitmogelijkheden.

Wat de twee Philips Fidelio-nieuwkomers alvast gemeen hebben, is dat het in beide gevallen om een echte stereo-oplossing gaat – dus met twee losse luidsprekers.

Dat moet zorgen voor een beter stereobeeld dan mogelijk is met een klassieke dock of alles-in-één-oplossing, waardoor je van een volwaardige luisterervaring kan genieten.

Echte luidsprekers
Philips besteedde opvallend veel aandacht aan de constructie van deze rijzige luidspreker, die met afmetingen van ongeveer 98 bij 35 bij 35 centimeter bepaald geen kleintje is.

Zo is de luidsprekerkast trapeziumvormig opgebouwd – wat staande golven, een vervelend akoestisch verschijnsel, moet tegengaan – terwijl de bassreflexopeningen volgens de fabrikant erg precies zijn afgesteld met het oog op een diepe maar gecontroleerde laagweergave.

De twee middentoners en tweeter in elke luidspreker worden aangestuurd door ingebouwde versterking die garant zou staan voor een totaalvermogen van 160 watt (RMS). Volgens Philips zorgt dat voor een totaalpakket dat een natuurlijke, kamervullende klank neerzet .

Aansluitmogelijkheden te over
Daarnaast biedt de Fidelio SoundTower natuurlijk ook heel wat handige aansluitmogelijkheden. Wie met mobiele toestellen in de weer is, kan bijvoorbeeld rekenen op Bluetooth met ondersteuning voor AAC en Apt-X.

Zijn Apple-toestellen je ding, dan is de DualDock-aansluiting bijzonder interessant. Deze DualDock biedt immers niet alleen een klassieke 30-pin-connector, maar ook de nieuwere Lightning-variant. Dat maakt deze SoundTower geschikt voor heel wat uiteenlopende Apple-gadgets.

Andere extra's omvatten onder meer een USB-aansluiting, MP3 Link, een geïntegreerde FM-radiotuner met RDS, een wekker met alarmklok en een sluimerfunctie. Kortom, een meer dan compleet stereopakket.

Verwacht in oktober
Vanaf oktober wordt de Philips Fidelio SoundTower DTM9030 bij de dealers wordt verwacht voor een adviesprijs van 799,99 euro.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.