Geluid

Marantz vernieuwt Melody-serie miniketens

Marantz voegt twee compacte muzieksystemen toe aan de populaire Melody-serie: de Melody Media en Melody Stream. Beide nieuwkomers beloven een prima geluidskwaliteit te koppelen aan heel wat mogelijkheden, en wel zonder dat het gebruiksgemak er onder lijdt.

De huidige Melody-serie was voor Marantz een schot in de roos, dus het mag niet verwonderen dat de hifispecialist een vervolg wil breien aan dat succesverhaal. De toestellen die daar voor moeten zorgen zijn de nieuwe Melody Media (M-CR610) en Melody Stream (M-CR510), twee uiterst elegante en compacte audiosystemen die heel wat mogelijkheden bieden.

Netwerken
Het netwerkluik ziet er bij beide sets hetzelfde uit en laat toe om muziek te streamen vanaf je thuisnetwerk of het internet.

De netwerkspeler voorziet daarbij in ondersteuning voor heel wat formaten, inclusief hoogkwalitatieve lossless-indelingen zoals ALAC. Voor FLAC- en WAV-bestanden worden zelfs indelingen tot 24-bit/192 kHz geaccepteerd. En ook 'gapless playback' behoort tot de mogelijkheden, waardoor bijvoorbeeld live-opnames kunnen worden afgespeeld zonder onbedoelde pauzes tussen de nummers.

Verder zorgt vTuner voor internetradio, terwijl ook toegang tot Spotify (Premium) of Last.fm tot de mogelijkheden behoort. Daarnaast kan je via AirPlay ook rechtstreeks muziek streamen naar deze elegante Marantz-systemen, vanuit iTunes of een iOS-toestel.

En natuurlijk kan je beide Melody's ook bedienen met een app, die Marantz gratis beschikbaar stelt voor bezitters van een Android- of iOS-toestel.
 

Alleen netwerk of toch maar de 'full monty'?
Het netwerkluik van beide toestellen mag dan wel hetzelfde zijn, toch mikken ze elk op een ander publiek.

Zo houdt de Melody Stream het alleen bij een netwerkluik, waar de Melody Media ook nog extra's omvat zoals een CD-speler en FM/DAB-radiotuner. Dat verklaart meteen ook waarom de Melody Media een stukje groter is dan de plattere Stream.

Daarnaast tref je op de Media ook meer aansluitmogelijkheden aan voor externe toestellen, en zelfs de mogelijkheid om speakers te bi-ampen.

Beide systemen bevatten verder nog een digitale ingang, ideaal wanneer je een moderne tv wil aansluiten op je audioset, die wordt bijgestaan door twee USB-ingangen (een vooraan, een achteraan – iPod/iPhone-compatibel).

Marantz geeft voor beide systemen een vermogen op van tweemaal 60 watt.
 

,

Met of zonder speakers erbij
Marantz biedt de nieuwe Melody-systemen vanaf eind augustus aan in twee kleuren: zwart en zwart/wit. Voor de Melody Media M-CR610 betaal je ongeveer 699 euro; de Melody Stream M-CR510 neem je mee naar huis voor 549 euro.

Beide sets worden standaard zonder speakers geleverd maar als extra biedt de fabrikant de M-LS502 aan, speakers in zwarte pianolak die specifiek voor de Melody-systemen gemaakt zijn. Een adviesprijs voor die laatste is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.