Beeld

Ambilight-tv werkt samen met WiFi-lampen

De queeste om Philips-tv's met een nog beter Ambilight uit te rusten bereikt een nieuw stadium. Ambilight 4-sided XL stuurt licht naar alle zijden van de tv én werkt samen met de draadloze Hue-lampen van Philips. 

Ambilight – de naam van de extra zijdelingse verlichting die uniek is voor Philips-tv's – bestaat in verschillende edities, waarvan de vorige topversie gekleurd licht naar links, rechts en boven het tv-toestel uitstraalde. Ambilight 4-sided XL voegt daar nu ook de onderkant aan toe, wat in combinatie met een dunne schermrand de illussie geeft dat het scherm 'zweeft'.

De eerste televisie met de nieuwe Ambilight is de Philips Elevation, een 60-inch Full HD-toestel met een ultradunne behuizing (13,5 mm). De passieve 3D-televisie heeft Micro-dimming Pro aan boord en een Perfect Pixel HD met 900 Hz Perfect Motion Rate-paneel. Hiermee lijkt de Elevation zich technisch te positioneren tussen de huidige 7000 en 8000 Series, al is dat op basis van een beperkte specificatielijst moeilijk op te maken. De Elevation verschijnt in het najaar op de markt; we verwachten het toestel op IFA formeel gepresenteerd te zien.

Ambilight 4-sided XL op de Philips Elevation maakt gebruik van 94 leds om het beeld dynamisch te complementeren met gepaste kleuren. Niet enkel koppelt dat de actie op het scherm los van het kader, maar volgens Philips levert dat bovendien een ervaring op dat rustgevender en meeslepender is dan bij een gewone tv.

,

Wie zich helemaal wil onderdompelen in de sfeer van de getoonde film, kan bij de Elevation nog een stapje verder gaan. Je kan de Ambiligh-functie koppelen aan de Hue-lampen, nieuwe lampen met een ingebouwde WiFi-ontvanger die via een app (iOS en Android) aangestuurd kunnen worden. Dit zowel qua lichtintensiteit als lichtkleur.

De koppeling is echter niet enkel voor nieuwe Philips-tv's, maar kan ook met elke televisies uitgerust met Ambilight vanaf modeljaar 2011. 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.