Beeld

Loewe presenteert nieuwe top-of-the-line tv

Met de nieuwe Reference ID brengt Loewe een high-end televisie op de markt die alleen genoegen neemt met het beste. Dat uit zich onder meer in een hoogwaardige afwerking, heel wat mogelijkheden tot individualisering en natuurlijk ook topbeeld en -geluid – of wat had je gedacht?

Dat Loewe de nieuwe Reference ID vergelijkt met een kunstwerk mag niet echt verbazen wanneer je de foto's van deze blikvanger even bekijkt. Het is niets minder dan een designstatement, met een minimalistisch aluminium frame in chroomafwerking dat mooi combineert met de zwarte luidsprekergrille en dito rugzijde.

Wie op zoek is naar een meer uit de band springende kleurcombinatie wordt echter net zo goed op z'n wenken bediend, want je kan er ook voor kiezen om het design en de uitrusting aan te laten passen aan je eigen wensen. Zo zijn er maar liefst 12 framevarianten beschikbaar, 6 verschillende luidsprekergrilles en negen kleuruitvoeringen voor de achterwand.

Tel daar nog de waaier verschillende opstellingsconcepten bij die Loewe aanbiedt voor de nieuwe Reference ID plus optionele LED-sfeerverlichting, en je merkt dat er aan individualiseringsmogelijkheden duidelijk geen gebrek is. De kunst zit 'm vooral in het combineren en kiezen…
 


Referentieklasse
Onder het designerjasje van de Reference ID gaat ook toptechnologie schuil met het oog op een perfecte beeldkwaliteit. Het LCD-paneel wordt verlicht door een LED-backlight en is voorzien van 400 Hz-technologie. Volgens Loewe is het ook perfect geschikt voor 3D dankzij de hoge lichtopbrengst en beeldwisselfrequentie van het paneel. 

Het hoogwaardig contrastfilterscherm moet dan weer garant staan voor diepe zwartwaarden en een hoger contrast, terwijl een uitgebreid ontspiegelingsprocedé reflecties belooft te minimaliseren. De kleurweergave is geoptimaliseerd voor een natuurlijk beeld, zo belooft Loewe.

Tv-liefhebbers die liefst zo weinig mogelijk andere 'bakjes' aansluiten op hun scherm, kunnen zich alvast verlekkeren op een geïntegreerde dual triple-tuner. Die maakt het mogelijk maakt om via de ether, kabel of satelliet (DVB-T/T2/C/S2) naar digitale tv te kijken. De twee CI+-slots voor de ontvangst van gecodeerde uitzendingen zorgen ervoor dat het toestel ook al klaar is voor de toekomst.

,

High-end geluid
Ook op geluidsvlak heeft Loewe natuurlijk een reputatie hoog te houden, en merk je maar al te goed bij de Reference ID. Zo beschikt het toestel over een geluidssysteem met een vermogen van 160 watt, waardoor je verzekerd bent van een imposant en natuurlijk geluid. Wie het geluid toch naar eigen smaak wil bijkruiden, heeft daarvoor een aantal soundmodi tot z'n beschikking.

Wie (nog) meer wil, kan de Reference ID zelfs promoveren tot centrale schakel in een echte 5.1-surroundset. In de televisie zit immers een AV-voorversterker met meerkanaalsdecoder ingebouwd, terwijl de geïntegreerde TV-luidspreker ook kan dubbelen als centerspeaker. Je hebt dus alleen nog bijpassende Reference ID-speakers en Loewe's Highline-subwoofer nodig om de bioscoopervaring helemaal compleet te maken.

Met name de Highline-subwoofer belooft daarbij voor overdonderende prestaties te zorgen. De sub beschikt immers niet alleen over ruimte-afhankelijke EQ-instellingen, maar ook over een vermogen van 800 watt. Dat zou een maximale geluidsdruk toelaten van zomaar even 109 dB…
 


Alle denkbare extra's
Op een exclusief topmodel verwacht je natuurlijk de laatste nieuwe extra's, en ook op dat vlak stelt Loewe niet teleur. Zo beschikt de Reference ID bijvoorbeeld over het Loewe Assist Media bedieningsmenu dat niet alleen  alle Smart TV-functies binnen handbereik brengt, maar je ook toegang verleent tot je thuisnetwerk en extra content – denk bijvoorbeeld aan audio- en video-on-demand.

Opnames van tv-programma's kunnen bijgehouden worden op de in het televisietoestel geïntegreerde hardeschijfrecorder DR+, die over een harde schijf van 1 TB beschikt. Naast het opnemen van 2D- en 3D-beelden, kan de televisie ook opnames streamen naar andere Loewe-tv's in huis- en dat zowel via WLAN, LAN als Powerline.

De integratie van een hardeschijfrecorder in de Loewe-TV moet eveneens een intuïtieve bediening van het gehele systeem garanderen, iets wat kan met één enkele afstandsbediening.
 

Kost wat
De Loewe Reference ID is nu reeds beschikbaar in twee beeldschermformaten: 40 en 46 inch. Vanaf maart 2013 komt ook een 55-inch uitvoering op de markt.

De vanafprijs voor de Reference ID 40 bedraagt 5.499 euro. Zie je het groter, dan kan je de Reference ID 46 in huis halen voor een vanafprijs van 6.499 euro. De Reference ID 55 tenslotte gaat 7.499 euro kosten wanneer hij in de winkel verschijnt. Stevige prijskaartjes, maar je haalt er dan ook meer dan zomaar een tv mee in huis.
 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.