Redactie

PS4 geeft voorkeur aan gamedownloads

Op de PlayStation 3 en PSP was het mogelijk om spellen te downloaden, maar Sony gaat met de PlayStation 4 een stap verder en maakt van downloadbare games de standaard.

“We schuiven op naar de digitale kant. De PlayStation 4 zal op de PlayStation Vita lijken omdat elk spel beschikbaar komt als digitale download en sommige komen uit op schijf,” zegt de baas van Sony Worldwide Studios Shuhei Yoshida in een interview met de Britse krant The Guardian.

Door alles als download aan te bieden hoopt Sony op termijn ook andere inkomstenmodellen te vinden voor games. Met games die op schijfjes verkocht worden, moet de hele aankoopsom in een keer betaald worden, vaak met extra downloadbare stukken game tegen betaling.

Met de downloadbare games ziet Sony zelfs een mogelijkheid om abonnementsformules aan te bieden. Shuhei Yoshida legt uit hoe hij dat zien: “we kunnen hypothetisch gezien naar verschillende modellen kijken zoals een tv-kabelaar. We kunnen gouden, zilveren en platinum lidmaatschappen hebben of iets gelijkaardigs. We kunnen een abonnementdienst hebben als er meer content is –zeker nu Gaikai beschikbaar is. Met een abonnement heb je toegang tot duizenden games.”

Die Gaikai waarvan hij spreekt is trouwens een technologie die het bedrijf vorig jaar heeft gekocht. Daarmee kan je PlayStation 3-, 2- en 1-spellen rechtstreeks streamen naar je PS4. De technologie laat je al spelen tijdens het downloaden, maar toch voorzie je best een internetverbinding met hoge of geen downloadlimieten, want recente titels zijn al snel enkele tientallen gigabytes.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.