Geluid

Focal presenteert ‘bereikbare’ Aria 900-reeks

Focal haalt het doek van de Aria 900-reeks, een nieuwe serie luidsprekers die de Chorus 800 V-reeks geleidelijk aan moet vervangen. Mooi meegenomen is dat de prijskaartjes van de nieuwkomers 'menselijk' blijven, terwijl ze toch ambitieus voor de dag komen.

De Aria 900-serie is de eerste speakerreeks van Focal waarin gebruik wordt gemaakt van de zogenaamde F-conus, die tegen een lagere prijs vervaardigd kan worden dan de (handgemaakte) W-conus van de duurdere Focal-reeksen.

Daardoor is het volgens de Franse fabrikant mogelijk om de nieuwe speakers aan een gevoelig lager prijspunt op de markt te brengen dan bij de voorgangers het geval was, terwijl de prestaties die van de duurdere series toch niet al te ver zouden ontlopen.
 

Uitgebreid debuut
De nieuwe Focal Aria 900-reeks bestaat voorlopig uit vier modellen. van een compacte tweeweg boekenplankluidspreker (Aria 906) tot een grote drieweg vloerstaander (Aria 948).

Daarnaast biedt Focal ook een center-speaker (Aria CC 900) aan voor surroundliefhebbers, terwijl er ook optionele stands beschikbaar zijn voor het kleinste model.

Voor de afwerking krijg je steeds de keuze tussen walnoot en – tegen meerprijs – zwarte pianolak.

Prijskaartjes?
De nieuwe Aria 900-reeks wordt vanaf oktober bij de Focal-dealers verwacht.

De vanaf-prijzen (telkens per stuk) starten bij een kleine 400 euro voor de Aria 906, terwijl de grotere exemplaren (Aria 926, 936 en 948) respectievelijk 899, 1.099 en 1.399 euro zouden gaan kosten.

Voor de Aria CC 900 centerspeaker betaal je ongeveer 500 euro; voor de S900 stands hoest je zo'n 150 euro op.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.