Geluid

Spotify komt naar veel meer audio-apparatuur

Spotify heeft een deal gesloten met een sloot elektronicafabrikanten om te zorgen dat de streamingdienst op hun producten geïntegreerd wordt. Het wordt ook mogelijk om bij het afspelen naadloos van een naar een andere speler te gaan. Of met andere woorden: de nieuwe Spotify Connect-functie kan heel wat producten Sonos-achtige kwaliteiten geven.

De merken die intekenen op Spotify Connect engageren zich om de streamingdienst in hun producten te integreren, zodat een toestel – zoals een AV-receiver – rechtstreeks muziek streamt. Je gebruikt dan misschien een smartphone om muziek te selecteren, maar de stream zelf moet niet langs het mobieltje.

In tegenstelling tot het streamen via Airplay betekent dat veel minder belasting voor de batterij van de telefoon. Ook als de smartphone of tablet zonder batterij valt, stopt de muziek niet meteen.

De bediening gebeurt gewoon vanuit de reguliere Spotify-app voor telefoons en tablets. Er komt een knop waarop je drukt om te zien welke afspeelapparaten er beschikbaar zijn.

Er stappen heel wat merken mee in Spotify Connect: Argon, Bang & Olufson, Denon, Marantz, Hama, Philips, Pioneer, Revo, Teufel en Yamaha.

Bang & Olufsen gaat Spotify Connect bijvoorbeeld integreren in de satellietschotelvormige B&O BeoPlay A9, terwijl Teufel de dienst "tegen het einde van het jaar" via een update op het Raumfeld-multiroomsysteem gaat brengen. Daarmee zal de Duitse fabrikant een van onze voornaamste kritieken op dit verder interessant systeem wegwerken. Eerst brengt het wel Spotify Connect naar een nieuwe draadloze speaker, de iTeufel Air Blue.

Pioneer is heel overtuigd en brengt de dienst naar een resem apparaten. "Spotify Connect zal te vinden zijn op tal van Pioneer AV-receivers en hifisystemen. Een greep uit de compatibele toestellen: de 2013 Pioneer AV-receivers met netwerkverbinding (vanaf het model VSX-528), de slim line receiver VSX-S510, en de draadloze SMA-luidsprekers", zegt het bedrijf.

Spotify is nu al beschikbaar als feature bij Sonos en Onkyo, en als app op Samsung- en LG-televisies. Het werkt wel enkel als je een Spotify Premium-abonnee bent, en dat zal ook zo zijn voor Spotify Connect. Streams zouden naar verwachting aan 320 kbps moeten doorgestuurd worden.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.