Geluid

LG lanceert compact alternatief voor soundbar

Met de nieuwe SoundPlate mikt LG op consumenten die zelfs een soundbar te omvangrijk vinden. De minimalistische 4.1-speaker kan onder een tv of op een meubel. Volgens LG kan het gecombineerd worden met tv's van 32 tot 55 inch.

De SoundPlate is bijzonder compact (35 mm dik, 700 mm breed en 320 mm diep) en nog wel het best te omschrijven als een platte doos. In de behuizing zitten echter twee naar voren gerichte drivers en twee subwoofers, goed voor een vermogen van 120 watt. Je verbindt de SoundPlate via een optische kabel of draadloos via de Sound Sync Wireless-functie die op sommige LG-televisies aanwezig is. Bluetooth is ook een optie als je muziek wil streamen vanaf een smartphone of tablet.

Vanaf december is de SoundPlate te koop voor 399 euro.

Met de SoundPlate wil LG duidelijk een graantje meepikken van de hype rond zeer compacte geluidsoplossingen voor de tv. Soundbars zitten in de lift, ten nadele van oplossingen zoals HT-sets en AV-receivers, maar voor een bepaalde klasse consumenten neemt zelfs zo'n geluidsstaaf te veel plaats in beslag. Bose was de eerste die deze trend bespeurde met de Solo (lees hier de test), een product dat in de voorbije maanden waanzinnig verkocht. Inmiddels zijn ook merken als Denon, Pioneer en nu LG op de kar gesprongen – vaak met oplossingen die meer mogelijkheden bieden.

 

Jamie Biesemans

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.