Geluid

Streamen met Android dankzij Teufel


Android mag dan wel uitgegroeid zijn tot het populairste OS voor smartphones, toch blijft het aantal accessoires een stuk beperkter dan bij Apple's iOS-toestellen. Teufel besluit daar alvast wat aan te doen met een speaker op maat van Android-telefoons, de Smart Speaker.


Wie de Smart Speaker aanziet voor een zoveelste speakerdock onderschat de nieuwste aanwinst van Teufel lichtelijk. Onder de compacte, vlot gelijnde kap gaat immers een origineel concept schuil voor een speakerdock die op smartphones mikt.

Wi-Fi en DLNA als link
In plaats van gebruik te maken van Bluetooth of een fysieke connector, weet de Smart Speaker via je draadloos netwerk (Wi-Fi) muziek te streamen van Android-toestellen. Daarvoor maakt de Duitse fabrikant gebruik van UPnP/DLNA, meer bepaald van de Raumfeld Streaming Technology uit de gelijknamige serie van Teufel.

Om een verbinding tussen je mobiele toestel en de Smart Speaker volstaat het om de gratis Android-app te laden. Na de – volgens Teufel korte – set-up doorlopen te hebben kan je vervolgens een resem verschillende audioformaten streamen naar de speaker.

Aangezien UPnP/DLNA een ruime ondersteuning geniet, kan je ook andere toestellen met de Smart Speaker verbinden langs die weg. Daarnaast is er ook nog een lijningang aanwezig.

Niet goedkoop
In de bevallige behuizing gaat ook aardig wat speakergeweld schuil, met 65 millimeter midrange drivers, twee 25 millimeter tweeters en een 130 millimeter grote downfiring subwoofer. Een klasse D-eindversterker met een geclaimd vermogen van 100 watt stuurt het geheel aan.

Kortom, heel wat functionaliteit en inhoud. En dat verklaart meteen ook de stevige adviesprijs van 449,99 euro. De Smart Speaker is vanaf nu beschikbaar via teufelaudio.nl.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.