Geluid

Marantz Consolette dock mikt trapje hoger

Ook Marantz is van de partij op de High-end Show 2012 in Munchen, met als blikvangers de nieuwe Premium 11-serie en de Consolette.

Hoewel de toestellen al wel te zien waren op de Marantz-stand, is er over de nieuwe Premium 11-serie eigenlijk nog niet al te veel bekend. Wat we weten is dat er een nieuwe NA-11S1 zit aan te komen tegen oktober, een netwerkspeler die op het high-end segment mikt en daarin moet gaan concurreren met toestellen zoals de Linn DS-modellen. Ook het verwachte prijskaartje (2.999 euro) wijst in die richting.

De nieuwe PM-11S3 en SA-11S3 maken begin juli waarschijnlijk al hun opwachting.
 


Consolette: met vette knipoog
Minstens even opvallend is de nieuwe high-end alles-in-één iPod-dock die Marantz op de High-end Show aan het publiek toonde, de Consolette. De originele vormgegeven dock put inspiratie uit designelementen uit de fifties van de vorige eeuw, een tijdperk waarin ook een gelijknamige voorversterker in het aanbod had die naam en faam verwierf.

Onder de kap gaat echter moderne technologie schuil, met onder meer een iPod-dock en draadloze AirPlay-technolgie. Wie daar niet voldoende aan heeft kan zich verder uitleven met internetradio en muziek streamen over het thuisnetwerk. Voor alternatieve bronnen zijn er ook nog een USB-ingang en audio in- en uitgangen aanwezig.

Onder het speakerdoek schuilt een BMR-driver.

De Consolette komt na de zomer op de markt voor een verwachte adviesprijs van 999 euro. Dat is duurder dan 95 procent van de iPod-docks die nu op de markt zijn, maar Marantz belooft dan ook dat de Consolette ook klankmatig een trapje hoger zal spelen. En dat horen wij dan weer graag.
 


Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.