Geluid

Scherp geprijsde receivers bij Harman Kardon

Met de AVR-70 en AVR-170 presenteert Harman Kardon twee nieuwe AV-receivers van de line-up voor 2013. Het gaat in beide gevallen om aantrekkelijk geprijsde middenklassers.

Beide nieuwkomers zijn 5.1-receivers, die in staat zijn om surroundgeluid weer te geven in een klassieke opstelling. Bij de AVR-70 staat er 70 watt per kanaal ter beschikking, terwijl de AVR-170 het met 100 watt per kanaal doet.

Zoals je van een moderne AV-receiver mag verwachten, zitten er op de achterzijde aardig wat aansluitingen. Bij de AVR-70 krijg je bijvoorbeeld drie HDMI-ingangen voorgeschoteld voor je randapparatuur, bij de AVR-170 maar liefst zes – telkens in combinatie met één HDMI-uitgang. Ook comfortsnufjes zoals ARC en 3D-ondersteuning ontbreken niet.

Wat wel achterwege gelaten werd, zijn videobewerkingsmogelijkheden. Videostromen switchen of beelden laten upscalen door de AV-receiver zit er dus niet in. Bij de AVR-70 worden de menu's ook  niet weergegeven via HDMI, maar moet er een composiet videokabel tussen de tv en AV-receiver worden aangebracht. De AVR-170 kan die menu's wel gewoon weergeven via HDMI.

Voor de bediening zijn er intuïtieve menu's voorzien, en bij de installatie kan je op bijstand rekenen van het EzSet/EQ-kalibratiesysteem voor de uitmeting en afstelling van de speakers. Ook Harman's eigen Logic 7- en Virtual Speaker-technologie zijn van de partij.
 


Inclusief DLNA en AirPlay
Wie een aardige collectie digitale muziekbestanden heeft, kan die afspelen via de USB-poort die ook compatibel is met de iPod en iPhone.

Bij de AVR-170 komen daar nog een aantal aantrekkelijke extra's bij, zoals een DLNA-compatibele netwerkspeler, vTuner voor internetradio en ook AirPlay voor het streamen van muziek vanuit iTunes of een iOS-toestel.

Om het plaatje helemaal compleet te maken biedt Harman Kardon ook nog een app aan die als alternatieve remote kan dienst doen.

Aantrekkelijke prijs
De Harman Kardon AVR-70 en AVR-170 komen opvallend scherp geprijsd aan de start. Voor de AVR-70 geeft Harman een adviesprijs op van 299 euro. De AVR-170 kost iets meer, en neem je voor 599 euro mee naar huis.

Voor meer informatie kan je terecht op de officiële productpagina's van de AVR-70 en de AVR-170.

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.