Beeld

Ook Sharp plant 4K-televisie

Een hoogtepunt op de CES-beurs volgende maand wordt ongetwijfeld 4K. Wellicht zal ook Sharp daar een Ultra High Definition-tv voorstellen. Het is zelfs meer dan waarschijnlijk, want Sharp heeft nu al onthuld dat er een 60-inch 4K-televisie in februari op de Japanse markt wordt uitgebracht. Over een Europese lancering nog geen nieuws.

De LC60HQ10 wordt het eerste model in een toplijn van het tv-merk, Purios genaamd, dat boven de bestaande Aquos-familie. Het pronkt niet enkel met 3. 840 x 2.160 beeldpunten, maar ook met een THX-certifiëring. De Purios is de eerste 4K-televisie met dat etiket.

Een uithangbord wordt ook Integrated Cognitive Creation, een functie die in staat zou zijn om een 3D-gevoel te geven door het beeld te manipuleren. Dat zou gebeuren door de tv het perspectief te laten inschatten en nabije objecten scherper te tonen dan objecten die verder weg staan.

Het is alleszins niet het plan om Purios-toestellen zomaar in de winkel te plaatsen. Wie een LC60HQ10 aanschaft – kostprijs 2,62 miljoen yen of bijna 24.000 euro zal vijf weken moeten wachten totdat het toestel op maat effectief gebouwd en geleverd wordt. 

 

Gerelateerde artikelen

Reacties zijn gesloten.